Dierenartsen Aadal en Ysselsteyn samen verder onder AdVee dierenartsen

Publicatiedatum: 12-01-2016

Dierenartsen CombinatieAadal (werkgebied Heeswijk Dinther, Veghel en Erp) en Dierenartsenpraktijk Ysselsteyn hebben op 1 januari 2016 de krachten gebundeld onder de naam ‘AdVee dierenartsen’. Een moderne dierenartsenpraktijk die staat voor gezond boeren. De bezoeklocaties, Heeswijk Dinther, Veghel, Erp en Ysselsteyn blijven alle vier behouden. In totaal zijn hier 33 dierenartsen en 22 assistenten werkzaam. Naast een duidelijke focus op landbouwhuisdieren kunnen klanten ook met gezelschapsdieren bij de nieuwe praktijk terecht.

Met de krachtenbundeling wil de nieuwe praktijk nu en in de toekomst de beste, onafhankelijke diergezondheidszorg leveren aan veehouders in heel Nederland én daarbuiten. De fusie maakt dit mogelijk door een verdergaande specialisatie per diersoort, meer scholing en kennisuitwisseling en door een sterkere inkooppositie bij leveranciers. De nieuwe praktijk heeft voor iedere diercategorie meerdere specialisten in dienst. Dit maakt de praktijk robuuster en flexibeler. De brede basis zorgt ervoor dat dierenartsen met elkaar kunnen sparren en van elkaar kunnen leren; dit versterkt onze kennisbasis. Samen vormen de praktijken een lerende organisatie die ook in de toekomst voorop kan blijven lopen.

24/7 samen werken aan diergezondheid

De fusie past volgens dierenarts Niek-Jaap Zegers uit Ysselsteyn bij de ontwikkeling die de hele veehouderijsector doormaakt. “Moderne veehouderij kent een verdergaande schaalvergroting, met vaak zeer beperkte marges voor veehouders. Dit vereist een topkwaliteit diergezondheid. Want alleen met een kerngezonde, productieve veestapel is in de huidige markt door veehouders rendement te maken. De winst zit in de details.”, legt Zegers uit. “Vanuit onze nieuwe praktijk kunnen we onze klanten daar nog beter bij helpen; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Samen werken we aan een gezonde toekomst voor veehouderijbedrijven!”

AdVee zet V(ee) centraal

In de nieuwe naam AdVee staat de letter V centraal. “Net als bij ons in de nieuwe praktijk”, vertelt dierenarts Vinod Shankar. “In ons werk draait uiteindelijk alles om het vee, de veehouder en goede veterinaire zorg en advies.” We werken elke dag aan een gezonde toekomst van onze klanten door onafhankelijke zorg en advies. Shankar: “De V in het nieuwe logo staat ook symbool voor de wijzer van een kompas. Richting gevend; dat willen wij ook graag zijn met onze adviezen voor veehouders. Hen helpen om beter te worden. Samen staan we voor gezond boeren.”

Overige berichten

Artikel | Maagulcera: een multifactoriële aandoening
Vacature pluimveedierenarts
Blauwtong in Nederland
Afrikaanse varkenspest --> wat kunnen we doen ter preventie
De vernieuwde Fitlijn
Vinger aan de pols met kauwtouw en speekseltest
AdVee Dierenartsen is ketenpartner Varken op z'n Best!
Webinar voor jonge veehouders
Vloeren voor onze koeien
Bijscholing Parasitologisch onderzoek
Rantsoen optimalisatie!
Protocol monstername melk
Tussentijdse wijziging BBP 9-10-2019
Persistentie Melkgift
Onze eerste adVee-Fokkersdag!
Onze Algemene voorwaarden zijn gewijzigd!
Pigs in Picture
Afrikaanse varkenspest is al dichterbij!
IBR/BVD bestrijding anno 2018
Lees over Afrikaanse Varkenspest en meer in onze nieuwe varkensnieuwsbrief!
Vuurwerkangst bij hond en kat
Nieuwsbrief voor melkveehouders
Het PED virus ligt weer voor de deur. Hoe gaat u er mee om?
adVee Dierenarsten neemt landbouwhuisdieren DAP Horst over
PED weer actueel!
Vanaf 1 januari 2017 werken we op alle gezelschapsdierenlocaties uitsluitend op afspraak.
CAPE Nieuwsbrief nr. 19
Burgemeester onthult nieuw gevelbord in Ysselssteyn
Thema-avond 20 januari 2016: focus op gezondheid van ieder kalf
Insecten: de toekomstige eiwitbron?
Griep vooral in najaar en winter actueel