Over de praktijk

AdVee dierenartsen levert u de best mogelijke, onafhankelijke diergezondheidszorg, nu en in de toekomst. Dit doen wij door een vergaande specialisatie per diercategorie, door goede scholing en kennisuitwisseling en door een sterkere inkooppositie bij leveranciers. Samen staan we voor een gezonde toekomst van uw bedrijf.

 

Over de praktijk

Voor gezond boeren

AdVee dierenartsen is ontstaan uit het samengaan tussen de praktijken Aadal (met klinieken in Heeswijk-Dinther, Erp en Veghel) en Ysselsteyn. In de moderne dierenpraktijk zijn 33 dierenartsen en 22 assistenten werkzaam.

De focus ligt op landbouwhuisdieren, maar natuurlijk kunt u ook met gezelschapsdieren bij ons terecht. AdVee dierenartsen biedt u de beste onafhankelijke veterinaire zorg.

Wat is de beste zorg? Voor elke veehouder heeft ‘de beste’ een andere betekenis. Onze dierenartsen gaan daarom samen met de veehouder aan de slag met de gezondheid op en van zijn bedrijf. Samen werken we aan een gezonde onderneming met maximale aandacht voor veehouder, dier en rendement.

AdVee zet V(ee) centraal

In de naam AdVee staat de letter V centraal, net als in onze praktijk. Bij AdVee dierenartsen draait alles om het vee, de veehouder en goede veterinaire zorg en advies. Zo werken we elke dag aan een gezonde toekomst van onze klanten door onafhankelijke zorg en advies. Daarnaast staat de V in het logo ook symbool voor de wijzer van een kompas. Richting gevend; dat willen wij ook graag zijn met onze adviezen voor veehouders. Hen helpen om beter te worden. Samen staan we voor gezond boeren.

Landbouwhuisdieren

Samen met u werken wij dagelijks aan het gezond houden van uw veehouderij. Onze vakspecialisten richten zich op het realiseren van topkwaliteit diergezondheid. Want alleen met een kerngezonde, hoogproductieve veestapel kunt u rendement maken. Onze kracht is onze dierenartsen: vakspecialisten met oog voor veehouder, dier en rendement.

Dankzij de omvang van onze praktijk, kan elke dierenarts zich toeleggen op één of enkele diersoorten, wat zijn of haar kennis en ervaring op het vakgebied ten goede komt. Door deze specialisatie kunnen we binnen elke diergroep vooruitstrevend zijn op verschillende vlakken.

Lees meer >

Gezelschapsdieren

Binnen onze praktijk is een team van dierenartsen en assistenten werkzaam dat diergeneeskundige zorg verleent aan gezelschapsdieren.

Onze dierenartsen combineren algemene diergeneeskunde met specialisaties, zoals echografie, orthopedie, laparoscopie, inwendige ziekten, chirurgie, dermatologie en voortplanting. Zo kunnen wij u altijd de beste zorg bieden. En weet u zeker dat uw huisdier bij ons in goede handen is.

Lees meer >

Laboratorium

"Voor gezond boeren" betekent ook dat wij u adviseren op het gebied van uw bedrijfsgezondheid. Om onze adviezen op uw bedrijf goed te kunnen onderbouwen, is onderzoek noodzakelijk, om zo bijvoorbeeld een mogelijke ziekteverwekker binnen uw bedrijf te achterhalen.

Veel van de testen voeren wij zelf op de praktijk uit. Wij beschikken over een sectiezaal waar we onze monsters kunnen nemen en een laboratorium waar we de monsters verwerken tot een uitslag. Ook kunnen wij via onze contacten met externe laboratoria in binnen- en buitenland een aantal onderzoeken tegen lage kosten (of soms kosteloos) aanbieden.

Lees meer >

Diergeneesmiddelen

AdVee dierenartsen beschikt over een uitgebreide apotheek op het gebied van diergeneesmiddelen. Alle geneesmiddelen zijn onder geconditioneerde omstandigheden opgeslagen. Dankzij een uitgekiend ‘track & trace’-systeem kunnen wij de geneesmiddelenstroom van leverancier tot afnemer nauwgezet volgen. Dus ook wanneer in een onverhoopt geval tot een ‘recall’ wordt besloten, dan kunnen wij direct achterhalen wie de betreffende batch medicijnen heeft afgenomen.

Meer informatie over diergeneesmiddelen in Nederland kunt u vinden op de website van FIDIN, de vereniging van Fabrikanten en Importeurs in Nederland.

Naast het grote pakket van diergeneesmiddelen, voeren wij ook nog een uitgebreid assortiment van ondersteunende middelen, zoals drinkwateradditieven, vitaminen en drinkwaterreinigingsmiddelen.