Nieuws

Afrikaanse varkenspest is al dichterbij!

Zoals u wellicht vernomen heeft, is op 13 september het Afrikaanse Varkenspest Virus aangetoond bij wilde zwijnen in Etalle (Luxemburg). Hiermee is het risico voor onze varkenssector enorm toegenomen.
Lees meer >

IBR/BVD bestrijding anno 2018

Sinds enkele maanden zijn de programma's met betrekking tot IBR en BVD op enkele punten aangepast. Ook zijn er in het kader van de huidige verplichtingen op dit vlak nieuwe programma's ontwikkeld.  Onderstaande pagina's laten zien welke programma's (route's) er op dit moment bestaan en wat de exacte spelregels zijn. Regelement IBR en BVD Routes BVD Routes IBR
Lees meer >

Lees over Afrikaanse Varkenspest en meer in onze nieuwe varkensnieuwsbrief!


Lees meer >

Februari gehele maand gratis gebitscontrole van uw huisdier!

Tijdens de maand van het gebit kunt u gratis het gebit van uw huisdier laten controleren. Vaker dan u denkt zijn er gebitsproblemen zonder dat uw huisdier hier iets van laat merken. Ook kan het zijn dat er een vieze geur uit de bek komt vanwege vieze tanden en ontstoken tandvlees. Maak dus gebruik van deze gratis controle en maak een afspraak. Bovendien krijgt u 10% korting op alle behandelingen die met het gebit te maken hebben !
Lees meer >

Vuurwerkangst bij hond en kat

De dagen rondom oud en nieuw gaan als gevolg van vuurwerk vaak gepaard met angstig gedrag van onze huisdieren. Klik op bovenstaande titel en lees meer over tips en evt. medicatie om hier mee om te gaan.
Lees meer >

Nieuwsbrief voor melkveehouders

Er is onlangs een nieuwe nieuwsbrief verschenen voor melkveehouders. In deze editie worden de producten uit onze Ad-lijn nader toegelicht. Bekijk hier de gehele nieuwsbrief!
Lees meer >

Het PED virus ligt weer voor de deur. Hoe gaat u er mee om?

De laatste 3 jaren worden we met name in de winter geconfronteerd met uitbraken van PED.  In koudere perioden lijkt het virus langer in leven te blijven en makkelijker overgedragen te kunnen worden. Eenmaal binnen dan is er geen houden aan,  het virus trekt door het hele bedrijf.
Lees meer >

adVee Dierenarsten neemt landbouwhuisdieren DAP Horst over

De huidige succesvolle landbouwhuisdieren-samenwerking tussen Dierenartsenpraktijk Horst en Dierenartsenpraktijk Ysselsteyn, is naar een hoger plan  getrokken.
Lees meer >

PED weer actueel!

PED weer actueel! De laatste weken stellen we steeds vaker de diagnose PED op varkensbedrijven. Wees daarom zeer alert hierop, op het moment dat er meer diarree problemen spelen bij uw varkens! Na problemen in Amerika en Canada, geeft het virus sinds 2 jaar in Duitsland en Nederland ook al problemen, met name in het midden en noorden van het land. De laatste weken zijn er echter meerdere aangetoonde gevallen in Brabant en in Limburg.  Vandaar dat we u willen informeren over PED, hoe u het zou kunnen herkennen en wat u eraan kunt doen.
Lees meer >

Vanaf 1 januari 2017 werken we op alle gezelschapsdierenlocaties uitsluitend op afspraak.

Vanaf 1 januari 2017 werken we op de locaties Heeswijk-Dinther, Veghel en Erp voor de gezelschapsdieren, uitsluitend nog op afspraak. Dit geldt voor alle behandelingen.
Lees meer >