Nieuws

adVee Dierenarsten neemt landbouwhuisdieren DAP Horst over

De huidige succesvolle landbouwhuisdieren-samenwerking tussen Dierenartsenpraktijk Horst en Dierenartsenpraktijk Ysselsteyn, is naar een hoger plan  getrokken.
Lees meer >

PED weer actueel!

PED weer actueel! De laatste weken stellen we steeds vaker de diagnose PED op varkensbedrijven. Wees daarom zeer alert hierop, op het moment dat er meer diarree problemen spelen bij uw varkens! Na problemen in Amerika en Canada, geeft het virus sinds 2 jaar in Duitsland en Nederland ook al problemen, met name in het midden en noorden van het land. De laatste weken zijn er echter meerdere aangetoonde gevallen in Brabant en in Limburg.  Vandaar dat we u willen informeren over PED, hoe u het zou kunnen herkennen en wat u eraan kunt doen.
Lees meer >

Vanaf 1 januari 2017 werken we op alle gezelschapsdierenlocaties uitsluitend op afspraak.

Vanaf 1 januari 2017 werken we op de locaties Heeswijk-Dinther, Veghel en Erp voor de gezelschapsdieren, uitsluitend nog op afspraak. Dit geldt voor alle behandelingen.
Lees meer >

Subsidie onderzoeken diergezondheid rundvee

We willen u nog graag een keer wijzen op de mogelijkheid gebruik te maken van gesubsidieerde GD-onderzoekstarieven. Deze speciale tarieven zijn geldig tot eind dit jaar. Voor een compleet overzicht van de betreffende onderzoeken kunt u de bijlage raadplegen.
Lees meer >

CAPE Nieuwsbrief nr. 19

CAPE Nieuwsbrief nr.19 Juli 2016
Lees meer >

Burgemeester onthult nieuw gevelbord in Ysselssteyn

Half april ontvingen we burgemeester Hans Gilissen samen met zijn college op onze locatie in Ysselsteyn. De gasten kwamen in het kader van “Vergaderen Op Locatie”. Na een korte rondleiding door ons pand onthulde de burgemeester het gevelbord met daarop onze nieuwe naam en bijbehorend logo. Na de "plechtigheid" hebben wij samen met het College van B&W van gedachten gewisseld, waarna zij gebruik hebben gemaakt van de vergaderruimte boven in ons pand.
Lees meer >

Dierenartsen Aadal en Ysselsteyn samen verder onder AdVee dierenartsen

Dierenartsen CombinatieAadal (werkgebied Heeswijk Dinther, Veghel en Erp) en Dierenartsenpraktijk Ysselsteyn hebben op 1 januari 2016 de krachten gebundeld onder de naam ‘AdVee dierenartsen’. Een moderne dierenartsenpraktijk die staat voor gezond boeren. De bezoeklocaties, Heeswijk Dinther, Veghel, Erp en Ysselsteyn blijven alle vier behouden. In totaal zijn hier 33 dierenartsen en 22 assistenten werkzaam. Naast een duidelijke focus op landbouwhuisdieren kunnen klanten ook met gezelschapsdieren bij de nieuwe praktijk terecht.
Lees meer >

Thema-avond 20 januari 2016: focus op gezondheid van ieder kalf

AdVee organiseert op woensdagavond 20 januari een praktische en interactieve thema-avond kalvergezondheid. AdVee heeft jarenlange ervaring in de vleeskalversecvtor en zet samen met kalverhouders en -voorlichters volop in op kalvergezondheid.
Lees meer >

Insecten: de toekomstige eiwitbron?

Opname en optimale benutting van eiwitten is van groot belang in de varkenssector, maar eigenlijk in de gehele dierhouderij. Gezien de significante groei van de wereldbevolking en toenemende welvaart in bijvoorbeeld Latijns Amerika en China is er dringend behoefte aan een nieuw soort (dierlijk) eiwit voor dieren, maar ook voor mensen.
Lees meer >

Griep vooral in najaar en winter actueel

Influenza (griep) is een veel voorkomende ademhalingsziekte bij mens en dier. Vooral in het najaar en in de winter, wanneer de dag- en nachttemperaturen sterk wisselen, zien we meer kliniek.
Lees meer >