Voor gezond boeren

Het voornaamste speerpunt van het team is bedrijfsbegeleiding. Met praktisch en goed onderbouwd advies zorgen we dat u gezond kunt blijven ‘boeren’ nu en in de toekomst.

Varkens

Advee dierenartsen varkens

AdVee dierenartsen beschikt over een uitgebreid team van varkensdierenartsen, die zich fulltime bezighouden met de bedrijfsbegeleiding van de varkenshouderij. Met praktisch en goed onderbouwd advies zorgen ze dat u goed kunt blijven ‘boeren’ nu en in de toekomst.

Bedrijfsadvies

Onze dierenartsen zoeken continu naar mogelijkheden om de gezondheidsstatus van uw bedrijf op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. De status van uw bedrijf monitoren we op verschillende vlakken en niveaus.

AdVee dierenartsen heeft de mogelijkheid zelf analyses te maken met behulp van de managementprogramma’s Agrovision en Farm. Tevens beschikken wij over laboratoriumfaciliteiten om bloed-, urine-, mest- en spermaonderzoek in eigen huis te doen zodat in voorkomende gevallen snel en adequaat gereageerd kan worden.

Dankzij onze up-to-date kennis en kunde helpen wij de varkenshouderij vooruit.

Laboratorium

AdVee dierenartsen heeft een goed geoutilleerd laboratorium, uitgerust met de laatste technische mogelijkheden. In het laboratorium voeren wij onder meer bloed- (z.a. PRRS), sperma-, bacteriologisch en mestonderzoek uit. Daarnaast beschikken wij over een eigen sectiezaal voor kleinere diergroepen (biggen en jonge vleesvarkens). Ook kunnen wij via onze contacten met externe laboratoria in zowel binnen- als buitenland een aantal uitgebreide onderzoeken tegen lage kosten (of soms kosteloos) aanbieden.
 

Diergeneesmiddelen

Advee dierenartsen heeft een uitgebreide apotheek. Dankzij de omvang en de goede contacten met producenten kunnen we een uitgebalanceerd assortiment aanbieden. Compleet, vooruitstrevend en met een aantrekkelijk prijs- en kwaliteitsverhouding. Naast diergeneesmiddelen beschikken wij ook over een ruim assortiment dierverzorgingsmiddelen, zoals desinfectiemiddelen, producten voor aanzuren en reinigen en/of ontsmetting van het drinkwater en de leidingen. Maar ook hulpmiddelen voor het toedienen van medicijnen zijn bij ons verkrijgbaar.

Voor meer informatie over diergeneesmiddelen in Nederland kunt u de website van de vereniging van Fabrikanten en Importeurs in Nederland FIDIN raadplegen.

 

 


Formulieren

De volgende formulieren zijn bij ons voor u beschikbaar:

  • Bedrijfsbehandelplan en Bedrijfsgezondheidsplan Varkensbedrijven: deze worden door uw begeleidende dierenarts speciaal voor uw bedrijf gemaakt.
  • Overeenkomst Varkenshouder en geborgde Varkensdierenarts
  • Inzendformulier Laboratorium Aadal
  • Inzendformulier IVB t.b.v speekselonderzoeken e/o longspoelingen
  • Inzendformulier GD secties varken
  • Inzendformulier GD bloed, mest, urine, etc.

Onze eerste adVee-Fokkersdag!

De eerste adVee-fokkersdag werd gehouden op zaterdag 26 januari 2019.

Pigs in Picture

De Varketing Group bestaat 10 jaar! Tien jaar eigen wegen bewandelen, andere structuren opzetten en nieuwe...

Afrikaanse varkenspest is al dichterbij!

Zoals u wellicht vernomen heeft, is op 13 september het Afrikaanse Varkenspest Virus aangetoond bij wilde...