Voor gezond boeren

Ons uitgangspunt is preventieve diergeneeskunde in de vorm van bedrijfsadvisering . Maar natuurlijk krijgt ook curatieve diergeneeskunde zijn aandacht. Zo werken we elke dag aan een gezonde toekomst door onafhankelijke zorg en advies. Samen gezond boeren, nu en in de toekomst.

Herkauwers

AdVee dierenartsen herkauwers

Een uitgebreid team van dierenartsen is verantwoordelijk voor de zorg aan de herkauwers. Ons uitgangspunt is preventieve diergeneeskunde in de vorm van bedrijfsadvisering. Natuurlijk krijgt ook curatieve diergeneeskunde onze aandacht; een ziek dier frustreert immers de bedrijfsvoering. Binnen ons team is er voor alle herkauwers een team specialisten aanwezig.
 

Bedrijfsadvies

AdVee dierenartsen streeft ernaar maatwerk voor elke veehouder te leveren. Inhoud en frequentie van advies is afgestemd op de behoefte van de veehouder. In het kader van dierziektenbestrijding worden verschillende gezondheidsprogramma’s actief op touw gezet (oa. BVD en IBR). Daarnaast zijn fertiliteit en voeding belangrijke pijlers in de advisering.

AdVee dierenartsen neemt deel aan het PIR-DAP programma. Hierdoor kunnen wij uw gegevens al vóór het bedrijfsbezoek bekijken. Ook over uiergezondheid, klauwgezondheid en jongveeopfok denken wij uiteraard met u mee.

 

Curatieve diergeneeskunde

Een zieke herkauwer frustreert de bedrijfsvoering. AdVee dierenartsen is zich daarvan bewust en besteedt veel aandacht aan curatieve geneeskunde. Enerzijds door praktische toepassing, anderzijds door op de hoogte te blijven van de laatste technieken dankzij onze nauwe contacten met de (diergeneesmiddelen)industrie en door te participeren in praktijkproeven en onderzoeken.
 

Laboratorium

Wij beschikken over een eigen, goed geoutilleerd laboratorium. Het laboratorium ondersteunt onze bedrijfsadvisering met goed onderbouwde onderzoeksresultaten. In ons geavanceerde laboratorium wordt onder meer sectie verricht, maar er vindt ook mestonderzoek plaats, we denken daarbij aan E. Coli, Rotavirus, Coronavirus en wormen. Ook doen we bacteriologisch onderzoek op melk om de verwekker van zowel klinische als ook subklinische mastitis te diagnosticeren, dit wordt gevolgd door een gevoeligheidsbepaling.

AdVee Dierenartsen heeft deelgenomen aan de 2016 Proficiency Testing Scheme (PTS) PTS Module ABG certificaat.

Diergeneesmiddelen

Advee dierenartsen heeft een uitgebreide apotheek. Dankzij de omvang en de goede contacten met producenten kunnen we een uitgebalanceerd assortiment aanbieden. Compleet, vooruitstrevend en met een aantrekkelijk prijs- en kwaliteitsverhouding. Naast diergeneesmiddelen beschikken wij ook over een ruim assortiment dierverzorgingsmiddelen, zoals desinfectiemiddelen, producten voor aanzuren en reinigen en/of ontsmetting van het drinkwater en de leidingen. Maar ook hulpmiddelen voor het toedienen van medicijnen zijn bij ons verkrijgbaar.
Voor meer informatie over diergeneesmiddelen in Nederland kunt u de website van de vereniging van Fabrikanten en Importeurs in Nederland FIDIN raadplegen.

Webinar voor jonge veehouders

Omdat onze laatste digitale bijeenkomst goed ontvangen is organiseren we binnenkort, speciaal voor jonge...

Vloeren voor onze koeien

Collega Dick de Lange heeft wederom een artikel geschreven voor het Melkveebedrijf. Ditmaal over vloeren...

Bijscholing Parasitologisch onderzoek

In de schapen- en geitenhouderij  met weidegang neemt de resistentie tegen ontwormingsmiddelen wereldwijd...